2019.03.26.

Statisztika

 Cikkek olvasottsága : 828478

Címlap A pályázat bemutatása A pályázat célcsoportjai
A pályázat célcsoportjai PDF Nyomtatás E-mail

A projekt elsődleges célcsoportját azok a hallgatók alkotják, akik a DE olyan szakának diákjai, amelynek oktatási tevékenységének szerves részét képezi az elméleti ismeretek gyakorlati botanikai példákon keresztül történő elmélyítése. E hallgatók közé tartoznak a biológus, biológia tanár, környezettan, környezeti mérnök szakos diákok, illetve minden olyan hallgató, aki e szakokhoz köthető tantárgyakat tanul, és tanulmányaihoz szükséges a Botanikus Kert látogatása. Egyetemi hallgatók, akik a botanika bármely aldiszciplínáját, alkalmazott részdiszciplínáját tanulják, akik választhatják diplomakutatásként, szakdolgozatként, részt vesznek a projekt természetvédelmi részében.

A projekt másodlagos célcsoportját azok a kutatók képezik, akiknek tudományos tevékenységéhez jelentős segítséget nyújt a helyben található, a növényvilág széles spektrumát felvonultató Botanikus Kert. Rajtuk keresztül a Botanikus Kert fejlesztéséből tudományos téren a teljes DE, végső soron pedig a teljes magyar tudományos élet profitálhat. A helyreállított területeink és védelmi tevékenységeink egy (kisebb) része szabadon látogatható, másik része (rekonstruált, rehabilitált védelemre és fokozott védett védelemre javasolt társulások) vezetővel, ill. vezetővel tanösvényen tekinthetők meg.

A projekt harmadlagos célcsoportját jelentik a DE dolgozói, akik egyrészt számos hasznos és érdekes ismeretet szerezhetnek, másrészt szellemi felfrissülést találhatnak a Botanikus Kert területén. A DE dolgozói számára a belépés ingyenes.

A projekt negyedik célcsoportja a fogyatékkal élő emberek, kiknek a természet pozitív hatásait közvetíti.

A projekt ötödik célcsoportja a hazai és külföldi Botanikus Kertek, más botanikai kertészeti intézmények - növénycserét biztosíthatunk, ezáltal a kert növényanyagát kölcsönösségi alapon bővíthetjük. A hazai és külföldi botanikus kertek és társintézmények a megszülető tudományos eredmények, valamint cserekutatások, kölcsönös tanulmányutak révén is érdekeltek.

További érintettek:

A fejlesztésben közvetetten érintettek az üzemeltetést végző botanikus kert szakdolgozói, akik a Botanikus Kert működéséért felelnek, hiszen a fejlesztés hatására munkájuk eredményesebbé válik.

Érintett a magyar természetvédelem, a védett és értékes területeink tudományos eredményeinek felhasználhatóságával, a védett fajok populációinak életképessé tevésével, megmaradások biztosításával (visszatelepítések). E területek rehabilitációjából az egész város profitálhat, hiszen példaértékű környezet alakul ki.

 

Logók

 
 
 
UMFT
 
NFÜ
 
 
 
 
 
 


Fel!